Kop d’r veur en goan!

Na een maandje wachten, met ons Donkerwit in de vergistingstank, was het eindelijk zover!! We konden gaan afvullen. Na een bakkie levensvreugde in een heerlijk ochtendzonnetje gingen we aan de slag. Toen we binnenkwamen stond ons al een grote pallet vol flesjes op te wachten. Op deze manier werd het toch wel wat tastbaarder hoeveel 700 liter eigenlijk is in flesjes. Jurgen legde ons uit wat de bedoeling precies was waarna we aan de slag gingen.

Wat ruikt dat Donkerwit toch fantastisch. Heerlijk zoet met een kruidig winters karakter. Geweldig om zo al te zien hoe het bier zich ontwikkeld naar het doel wat we voor ogen hebben! Hier worden wij (en hopelijk jullie ook) erg blij van.

Na een goed uur hebben we al een mooi stapeltje dozen afgevuld en word het tijd om de etiketteermachine op te starten. Nu gaan we eindelijk het eindresultaat zien zoals het bij jullie in de koelkast komt te staan. Dat is toch wel even een momentje. Na het eerste flesje feestelijk te hebben bewonderd moesten er weer meters worden gemaakt. De kop d’r veur en goan! Ondertussen konden we mooi even bijpraten over wat er allemaal gaande is in bierland en natuurlijk hoe de wedstrijd tot nu toe verloopt.

Langzaam maar zeker word de pallet steeds leger en leger evenals de vergistingstank. Als de fusten voor de releaseparty van 12 september in de Stomme van Campen ook nog zijn afgevuld komt het einde van de dag ook in zicht. Alle dozen worden nog eens geteld en we komen tot de conclusie dat we meer dan 1800 flesjes hebben afgevuld, gedopt, geëtiketteerd en verpakt! Al met al een enerverende dag waarbij we steeds trotser worden op het eindresultaat. We kunnen niet wachten om met jullie te kunnen proeven hoe het bier uiteindelijk is geworden.

Ook nieuwsgierig geworden? Bestel dan snel een sixpack Donkerwit in de PRE-SALE via deze link: voorverkoop

OP = OP!!!!!

  • Geplaatst door: Berghoeve
  • Datum: 30-08-2024
Volg jij Berghoeve Brouwerij al?
Beer cap