Silenus Kampus : Donkerwit in de schappen!

Onze laatste blog is alweer een tijdje geleden. Uiteraard heeft Silenus Kampus sindsdien niet stilgezeten. We hebben plannen gemaakt, routes uitgestippeld, contacten gelegd en menig kilometer gemaakt. Door weer en wind zijn we op pad geweest om ons geliefde Donkerwit aan de man te brengen. Soms in de brandende zon, soms in de stromende regen; maar altijd met maar één doel…Donkerwit bij de liefhebbers krijgen. Dit allemaal zonder ook maar één flesje van dit heerlijke winterse goedje mee te hebben. Spannend dus. Hoe gaan slijters reageren? Zit men wel op ons bier te wachten? Hebben we een beetje gevoel voor de prijzen? De eerste verkopen was het dus echt aftasten hoe we in de markt stonden.

Tussen al die verkoopperikelen door stond er nog iets op de planning; het organiseren van een heuse releaseparty! Door de contacten met de Stomme van Campen, in verband met de verkoop van een aantal fusten, kwam ook het idee op tafel om hier Donkerwit in première te laten gaan. Op onze socials hebben we dit breed gedeeld en de opkomst was super! Het café stond om 21 uur gezellig vol. We hebben de aanwezigen hierbij meegenomen in de wedstrijd, maar ook verteld over de achtergrond van ons bier. Uiteraard hebben we toen zelf de eerste glazen Donkerwit getapt en wat is ie lekker van het vat!

Vanaf die avond is het hard gegaan. We zijn met auto’s vol tegelijk gaan uitleveren, waarbij we toch maar hebben ervaren dat een steekwagentje akelig handig was. Doos na doos werd uitgeleverd en al snel waren we weer terug in Den Ham om een nieuwe lading op te halen bij de brouwerij. Maar ook die dozen werden rap uitgeleverd. Met resultaat, want bij ons is Donkerwit niet meer verkrijgbaar en kunnen we mededelen dat we UITVERKOCHT zijn! Natuurlijk is Donkerwit nog wel te krijgen bij horeca en retail in de wijde regio van Kampen. Van Swifterbant tot Deventer en van Zwartsluis tot Heerde staat Donkerwit in de schappen, soms zelfs te midden van een mooie Berghoeve line-up.

Wij hebben er ontzettend van genoten en zijn positief verrast door het enthousiasme waarmee Donkerwit is ontvangen. Ga dus lekker naar de verkooppunten (staan op onze socials) en haal daar een lekker flesje Donkerwit en geniet ervan. Vergeet uiteraard niet om een mooie review achter te laten op Untappd!

  • Geplaatst door: Berghoeve
  • Datum: 8-10-2024
Volg jij Berghoeve Brouwerij al?
Beer cap