Voorverkoop Goorse Jongens is gestart!

We zijn nu iets meer dan een maand verder na het brouwen van ons bier, dus vandaag staat het bottelen op het programma! We hebben een paar extra handjes ingeschakeld in de vorm van onze label artist Maarten. En die paar handjes bleken later niet geheel onnodig te zijn…..

Om 08:30 heetten we elkaar goedemorgen aan de Achteres in Den Ham. Gelukkig niet zo vroeg als de brouwdag, maar het belooft vandaag wel net zo warm te worden! Na een bak koffie en wat te hebben bij gekletst krijgen we uitleg van Jurgen over de werkwijze van het afvullen en het bottelapparaat. Na een paar keer te hebben geoefend heeft Marco de slag aardig te pakken en het tempo zit er goed in, terwijl Robbert de doppen op de flessen drukt.

Een uur later staan de eerste 2 lagen met dozen al op de pallet en besluiten we een bak koffie te doen.

Hierna wisselen we elkaar even af terwijl we nu ook uitleg krijgen over de etiketteermachine. Dit vergt ook enig ritme, want als je te snel gaat, heb je amper tijd voor de nacontrole..

Maar na een paar keer is het net alsof we nooit anders gedaan hebben. Terwijl we denken zo’n beetje halverwege te zijn is het tijd voor de lunch. Zo’n 40 dozen staan klaar op de pallet om straks, door iedereen die maar proeven wil, afgenomen te worden.

Na de lunch wisselen we elkaar weer even af en gaan we gestaag verder. Want ook al zouden we op de helft zijn, moeten we nog best een aantal flessen afvullen, doppen en voorzien van ons door Maarten ontworpen etiket. Maar goed, we werken hard door en om ca half 5 wordt de balans opgemaakt: ruim 2300 flessen hebben we afgevuld deze dag.

We drinken nog wat na terwijl we blij zijn met dit resultaat!

Ondertussen hebben wij wat betreft de verkoop ook niet stil gezeten en kunnen jullie via onderstaande link alvast bestellen in de presale!

Presale Goorse Jongens

Namens de Goorse Jongens: Groet’n uut ‘Nham!

  • Geplaatst door: Berghoeve
  • Datum: 6-08-2024
Volg jij Berghoeve Brouwerij al?
Beer cap